Vanlige spørsmål

- for deg som lurer på ting!

- Jeg har aldri drevet med teater, har det noe å si?

Nei, våre improkurs er for alle, uansett erfaring eller mangel på sådan. Dette er noe alle kan (og bør) prøve!
 

- Må jeg opptre foran andre?

Det korte svaret er nei.

Det litt lengre er ganske enkelt at ingen opptrer for noen under våre nybegynnerkurs, det er rett og slett ikke en del av opplegget. Vi vet av egen erfaring hvor skummelt impro kan være (til og begynne med) og anstrenger oss derfor på å skape trygge og inkluderende rammer. Det forutsetter naturligvis full frivillighet og at man når som helst kan si nei til å delta, uten å måtte forklare hvorfor.

- Må jeg synge?

Nei. Men du kan hvis du vil, hos oss er alt frivillig.

- Må jeg være kjempemorsom for å drive med impro?

Ikke i det hele tatt. Vi oppforder faktisk til det motsatte under våre kurs, ikke være morsom. Du trenger det ikke, verktøyene du lærer vil skape humor for deg. Vi lover.

 

- Kan jeg se på før jeg bestemmer meg om jeg vil melde meg på?

Det er flott at du er nysgjerrig på å ta et improkurs, men dette er dessverre ikke mulig av hensyn til de andre kursdeltakerne. Vi er opptatt av å skape trygge rammer for de som tar kurs hos oss og det er vanskeligere hvis man har noen som ser på det man gjør.

- Hvilke folk er det som pleier å være med?

Det er ingen fasit på hvem det er som melder seg på et improkurs. Heldigvis. Alder og bakgrunn har sjeldent noe å si på et improkurs, og man kan delta sammen med studenter, konsulenter, arbeidsledige, lærere, togførere, kommunikasjonsrådgivere, jurister, elektrikere, økonomer, idrettsutøvere, politikere, ingeniører, barnehagepedagoger, fotografer også videre. Jo mer variasjon jo bedre!

- Hvor gamle er de som er med på kurs?

Alderen til de som er med ligger som regel et sted mellom 18 og 65 år. Alder har sjeldent noe å si når man driver med improteater, og variasjon i alder ser vi kun på som positivt. Vi har uendelig mye å lære av hverandre og alle bidrar med utgangspunkt i egne erfaringer og forutsetninger. 

- Er jeg for gammel til å være med på et kurs?

Nei, du er aldri for gammel til å leke!

.

- Jeg vil bli bedre på å snakke foran andre/presentere, kan impro hjelpe meg?

Uten tvil! Dette er en frykt som er vanligere vi tror. Improteater byr på en lang rekke verkøty som vil gjøre deg tryggere på deg selv og det å presentere eller snakke for andre. 

- Kan jeg være med kun lørdag/søndag og betale halv pris?

Det er fullt mulig å delta kun lørdag, men ikke bare søndag. Dette er av hensyn til de andre deltakerne og dynamikken i gruppen. Prisen er den samme om man kun ønsker å delta lørdag.

- Hvor holder dere til?

Vi holder til i lyse og luftige lokaler hos Norges Dansehøyskole, Borggata 7, et steinkast fra Tøyen Torg. Inngangen er fra bakgården og plakater viser vei til rommet vi skal være i.

- Jeg finnes ikke kreativ, kan jeg likevel melde meg på?

Vi mener at alle mennesker er født kreative, også du. Vårt nybegynnerkurs lærer deg flere verktøy som garantert vil bevise at du er mer kreativ enn du kanskje tror.

- Hvor store er gruppene?

For å sikre at den enkelte og kursgruppen blir fulgt opp på en god måte har vi satt et øvre tak på 16 personer per kurs.

- Kan jeg gi bort et kurs i gave?

Jepp, bare klikk på denne lenken

- Hvorfor har dere retningslinjer? Er det noe jeg bør være redd for?

Det viktigste først: nei, du har ingenting å være redd for. Vår ambisjon er å gjøre improteater tilgjengelig for alle gjennom trygge og inkluderende rammer for alle som deltar. Dette forutsetter klare retningslinjer, slik at alle vet at ingen behøver å finne seg i uønsket oppmerksomhet eller oppførsel før, under eller etter et kurs. Og hva man kan gjøre i tilfelle så skulle skje. Les mer her

- Kan dere holde kurs der jeg jobber?

Gjett om! Impro er en veldig effektiv måte å trene samarbeid, kommunikasjon og tillit på. Ta kontakt

- Blir jeg et bedre menneske av å ta et improkurs?

Det tror vi :) Alt du lærer på et av våre kurs kan du bruke på de fleste, om ikke alle områder i livet ditt.

- Jeg fant ikke svar på spørsmålet mitt, hva gjør jeg da?

Da er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. Det gjør du vet å følge denne lenken.

"Kjempemorsomt, ikke skummelt i det hele tatt,

lærerikt, og anbefales for alle!"