HVA GJØR MAN EGENTLIG?

- for deg som lurer på hva man gjør under et kurs!

HVA GJØR MAN EGENTLIG PÅ ET IMPROTEATER-KURS?

Et improkurs kan være skumle greier. Spesielt om man har liten eller ingen erfaring med drama og teater fra før! Så hva gjør man egentlig på et slikt kurs?

Veldig kort oppsummert: lek, latter og læring.

Litt mindre kortere oppsummert består et kurs gjerne av en rekke morsomme og engasjerende øvelser. Gjennom disse vil deltakerne introduseres til de grunnleggende verktøyene man bruker for å spille improvisert teater, og få praktisk erfaring med de på en leken måte.

På et nybegynnerkurs gjøres alle øvelsene sammen eller delt inn i par, uten at noen opptrer, framfører eller trenger å prestere foran de andre. Øvelsene forklares eller demonstreres av instruktøren før vi går gjennom hvorfor enten underveis eller etterpå. Fokus kan være f.eks. å bygge på hverandres ideer eller hvorfor feil er bra.

Feil, bra?

Jepp, innen impro så er feil noe av det beste man kan gjøre! Feil skaper muligheter til å overraske oss selv og partneren vår, ettersom impro er noe man gjør sammen med andre! Så lenge man tar tak i feilen og anerkjenner den så vil alt man gjør være riktig. Resultatet er det man skaper sammen, ikke det du gjør alene. I dette ligger det også at man ikke trenger å anstrenge seg for å være verdens kuleste, morsomste eller smarteste, det holder mer enn nok med at du er deg, akkurat som du er!

Impro er faktisk mest morsomt når man ikke prøver å være morsom, men heller lytter, aksepterer og bygger på hverandres ideer, og feirer feil, fordi alle ideer er gode. Dette høres kanskje rart ut, men det er sant. Om man fjerner presset for å prestere er det utrolig hva man kan skape sammen!

Noe av det jeg liker best med nybegynnerkurs er hvor glade deltakerne blir i hverandre gjennom (impro)lek. Helgekursene starter som regel med lave stemmer og nervøse håndtrykk på lørdagen. Ved fullendt kurs dagen etter vil ingen dra hjem fordi man har hatt det så morsomt, sammen.

Så om det kiler litt i magen av å lese dette håper jeg du vil bli med på det morsomste man kan gjøre i Oslo, nemlig improteater!

"Terje er en svært god pedagog, som gjør det morsomt og trygt å improvisere! Han legger vekt på å fjerne krav om prestasjon, samtidig som han fremhever viktigheten av tillit og lek! Dette er viktig for oss som er nybegynnere! Jeg kan anbefale dette kurset til praktisk talt alle, fra naboens katt til bestemora mi!"